Despre noi

În prezent Electraplan Solar este unul dintre cei mai mari producători de sisteme de montaj pentru panouri fotovoltaice din Ungaria. Datorită investițiilor continue capacitatea de producție depășește 800 MW/an, Electraplan prelucrând peste 25.000 tone de oțel anual.

Pe lângă producție, o echipă de ingineri se ocupă nu numai de planificarea și dezvoltarea sistemelor de susținere ci și de proiectarea parcurilor fotovoltaice la cheie, dezvoltările actuale din Ungaria aflate în diferite faze însumând peste 200 MW.

În România urmărim să avem o relație directă cu clientul final, realizăm vizite pe viitoarele șantiere de construcții pentru identificarea soluțiilor împreună cu beneficiarul. Rezultatele anchetelor de teren ajung înapoi la masa de proiectare pentru optimizarea soluțiilor oferite aducând un plus de valoare clientului.

Pentru că oferim soluții bazate pe nevoile specifice fiecărui proiect, fiecare ofertă tehnico-comercială este unică. Din această cauză nu operăm cu lista de prețuri și nu vă putem face ofertă separată pe componentele sistemelor de montaj.

Sustenabilitate

În timp ce dorim să creăm valoare din exploatarea unei surse de energie regenerabile, suntem conștienți că cele mai multe resurse naturale sunt limitate. De aceea, pe parcursul întregului ciclu de producție încercăm să reducem la minim impactul asupra mediului înconjurător.

Obiectivul nostru este de a ne perfecționa constant. Fabricarea unor produse de calitate și durabile, posibilitatea reciclării lor totale, utilizarea unor tehnologii inovatoare de producție (zink flake coating) sunt doar unele dintre măsurile luate de compania noastră în această direcție. Peste 50% din energia folosită de noi este produsă în locațiile noastre din surse regenerabile.

Fabrica/Tehnologie

La unitatea centală de producție de la Vésztő lucrează peste 100 de angajați cu normă întreagă. În cazul comenzilor mari este posibilă introducerea de schimburi suplimentare /noi pentru a veni în sprijinul clienților noștri cu termene mai scurte de livrare. În afară de Vésztő, se desfășoară activități de producție și în localitățile Nyirád și Óhíd (situate în zona sud-vestică a Ungariei).

Electraplan investește constant în dezvoltarea liniilor de producție, respectiv în tehnologii noi de fabricații. Noua hală realizată în 2022 este în curs de echipare cu o unitate de zincare care folosește așa numita tehnica acoperirii cu flugi de zinc, conform EN ISO 10683:2014 și EN ISO 13858 (zinc flake coating). Această tehnologie oferă o foarte bună rezistență la coroziune între 240-3000 h NSS (ore de pulverizare cu sare neutră) comparativ cu galvanizarea și pasivizarea electrică (24-200 h NSS) sau comparativ cu procedeul imersiei în zinc (200 -2000 h NSS).

Protecția anticorozivă

Tabla de oțel folosită pentru profilele care alcătuiesc sistemul de susținere al panourilor fotovoltaice E-Solar este oțel cu marca S235 sau S350 (S simbolizează grupa de oțel de construcții, cifra reflectând valoarea minimă a limitei de curgere în N/mm pătrați). Furnizorii de tablă sunt producători cu renume ArcelorMittal și Wuppermann.

Protecția față de coroziune este asigurată de un strat protector din aliaj de zinc-aluminiu-magneziu Magnelis® sau similar, în funcție de producătorul materialelor prime folosite pentru fiecare proiect în parte.

Tabla de oțel este prelucrată doar prin procedee ‘’reci’’ care previn topirea de suprafață a aliajului de Zn-Al-Mg. Se folosesc prese de mare tonaj pentru perforare, linii de role pentru profilaj și ghilotine pentru tăiere rezultând suprafețe netede curate.

Deoarece zincul conferă protecţie prin sacrificiu, aceste suprafețe de dimensiuni mici nu vor afecta rezistenţa la coroziunea acoperirii.

Protecția prin sacrificiu: datorită caracterului electronegativ al zincului (E = -0,76 V), faţă de al fierului (E = -0,44 V), în cuplul Zn-Fe zincul devine anod şi se corodează (se sacrifică), iar oţelul din substrat nu se corodează deoarece devine catod (este protejat catodic). După distrugerea stratului de zinc în urma coroziunii, produşii de coroziune (oxizii de zinc - așa numita “rugina albă”) rămân pe oţel, izolându-l faţă de mediu şi asigurându-i astfel, în continuare, o protecţie anticorozivă.

Apariția fenomenelor de tipul ‘’rugina albă’’, și anume a petelor de oxizi de zinc sau așa-numita ‘’făinare galvanică’’, adică apariția granulelor de oxizi de zinc nu afectează durata de viață a structurii de oțel. Depozitele de făină galvanică sunt depozite granulare de zgură de zinc în contact cu mediul. Rugina albă pe suprafață este produsul final al condensării umezelii pe suprafața oțelului zincat. Calitatea și durata de viață a produsului nu sunt afectate de formațiunile menționate mai sus, care prin urmare nu sunt considerate defecte.

Cariere

Pentru că suntem într-un proces de dezvoltare, suntem în căutarea de noi colege și colegi. Dacă ești pasionat(ă) de domeniul energiilor regenerabile, ești motivat(ă) și ai o pregătire tehnică te așteptăm în echipa noastră. Te rugăm să trimiți CV-ul tău împreună cu o scrisoare de intenție la adresa office@eplansolar.ro cu mențiunea HR la subiectul e-mailului.